Din arborist i Norrbotten

Vi utför modern trädvård, trädfällning, trädbeskärning och konsultation med lång erfarenhet åt privatpersoner, kommuner, företag, föreningar och kyrkoförsamlingar.

Trädvård, trädfällning, beskärning, naturvård, rådgivning, m.m. av certifierad arborist i Norrbotten

arborist i norrbotten

Certifierad och utbildad arborist i Norrbotten

Vi utför modern trädvård, avancerad trädfällning, trädbeskärning och konsultation i villaträdgårdar och offentliga miljöer. Vi kan även hjälpa till med naturvård, besiktning, inventering och trädvårdsplaner för enskilda träd eller stora områden.

Våra kunder är privatpersoner, kommuner, företag, föreningar och kyrkoförsamlingar i hela norra Sverige. Vi utgår från Niemisel i Luleå Kommun, men vi är verksamma i hela Norrbotten.

Våra utbildningar

Vi är anslutna till både den svenska (Svenska Trädföreningen) och den internationella (ISA) branschorganisationen. Givetvis är vi fullt försäkrade och utbildade för alla uppdrag vi utför.

Vad är en arborist?

Arborist är yrkestiteln på en person som är specialist på vård och underhåll av träd i trädgårdar, parker och stadsmiljöer. En arborist är kunnig vad gäller trädens fysiologi, biologi och anatomi och arbetar för att träden ska vara säkra, problemfria, vackra och leva länge.

För alla typer av bedömningar och praktiska åtgärder bör arboristen ha genomgått en utbildning innehållande naturvård och skötsel av träd, samt arbeta enligt gällande SS 990000:2020, Svensk Standard för Trädvård – Termer och definitioner, och dess krav på utförare SS 990001-2:2020 Trädvård — Processer och metoder för beskärning av träd — Del 2: Krav på utförare.

En arborist bör även ha kunskap om lagstiftningar som rör träd i kulturmiljöer, längs gator, i parker och bostadsmiljöer och andra platser som människor besöker och vistas i.

arborist norrbotten beskärning
trädarbete arborist i norrbotten

Hur vet man om en arborist är kompetent?

Arborist ingen skyddad titel vilket innebär att vem som helst får kalla sig det. För att veta att personen som du anlitar har rätt kompetens bör du efterfråga en specifik utbildning i trädvård och helst också en oberoende certifiering hos ISA (International Society of Arboriculture) eller EAC (European Arboricultural Council). Det är de två certifieringar som är godkända av branschen både i Sverige och internationellt.

Slutligen bör arboristen ha kompetens att arbeta enligt säkra metoder och följa Arbetsmiljöverkets föreskrifter för sin egen och beställarens trygg- och säkerhet.

Varför trädvård?

Träd behöver inte människor, men människor behöver träd. Det är vår filosofi och något vi försöker förmedla som utgångspunkt för alla uppdrag.

Förutom att vara vackra och estetiskt bidra till en stadsbild eller fastighets helhetsintryck och ekonomiska värde bidrar de med eller påverkar bland annat bullerdämpning, luftrening, vindskydd, dagvattenhantering, lokalklimat, uppvärmnings- och nedkylningskostnader och biologisk mångfald. De har även rekreationella värden, ökar människors välbefinnande och kan berätta om en plats kulturhistoria.

Allt detta kallas populärt för ekosystemtjänster och är ett sätt att gestalta och i vissa fall mäta hur träd och annan grön infrastruktur påverkar sin omgivning.

Genom att ta hand om våra träd, se till att de är friska och säkra och kan stå kvar så länge som möjligt på växtplatsen ökar vi utbytet och värdena de bidrar med. Detta kräver många gånger att de måste anpassas till sin omgivning.

norrbotten arborist träd beskärning
naturvård, sjö

Syften med trädvård

Ett säkert val då du behöver hjälp av en arborist i Norrbotten

Vi är noggranna och effektiva

Vi utför alla jobb säkert, noggrannt och inom planerad tid.

Utbildade och certifierade

Vi är utbildade och ISA-certifierade arborister och vi innerhar även motorsågskörkort och diverse kompetensbevis.

RUT-avdrag direkt på fakturan

Vi sköter allt med Skatteverket. Du kan få RUT-avdrag för många arboristtjänster.

Så går det till

Kostnadsfri besiktning och offert

1. Kontakta oss

Berätta vad ni behöver hjälp med via kontaktformuläret, eller ring 073 821 5677 om ni vill nå oss snabbt.

2. Bedömning

Vi kommer ut och tittar på arbetet för att bedöma prisbilden.

3. Offert och tidsbestämning

Vi skickar en kostnadsfri offert till er. Om ni accepterar offerten så bestämmer vi tid och datum för arbetet.

4. Fakturering och RUT-avdrag

Efter genomfört arbete skickas en faktura till er. Om ni valt att utnyttja RUT-avdrag så sköter vi allt med Skatteverket.

arborist klättring
arborist i norrbotten sektionsfällning

Kundomdömen

Läs vad kunderna har att säga om oss, eller läs fler omdömen på vår Facebook-sida.

Jag fick hjälp i fjol med att ta ner en död gran som stod mellan stugorna, vilket (jag trodde) gjorde trädfällningen något knepigt. Det visade sig inte vara något bekymmer alls; Joel tog ned trädet i sektioner, det gick snabbt och enkelt och jobbet blev mycket snyggt. Jag behövde knappt ens städa upp kring området där trädet hade fällts. Som bonus fick jag lite information om gamla fruktträd och växter som finns på tomten, och lite tips kring trädgården. Året innan hade jag anlitat några trädfällare, jag grät efter deras jobb som var grovt och lämnade förödelse efter sig. Här fick jag riktigt professionell hjälp, och det märks att det är trädvård!
Kundomdöme via Facebook
Joel och Mírna på Norrbotten Trädvård kom till mig för tips och råd kring planteringen av mina fruktträd och bärbuskar. Jag fick även hjälp med beskärning av mitt äppelträd och körsbärsträd. Nu har det äntligen börjar bli gröna fina blad 🤩 Oj vad jag längtar till sommaren nu 🤩 Rekommenderar verkligen Norrbotten trädvård och deras expertis 🤩
Kundomdöme via Facebook
Fantastisk service och kunnande hos Joel. Rekommenderas för både stora och små jobb!
Kundomdöme via Facebook